Werknemers die te lang in een baan vastzitten kunnen soms ongemotiveerd raken en daardoor slechter presteren. Het is de taak van de manager om dit te zien en actie te ondernemen. Als er een persoon in een team ongemotiveerd is, dan kan dit overslaan naar de rest en dat is natuurlijk verre van ideaal. Geef je je team een aanbod van persoonlijke en zakelijke trainingen voor individuen of organisaties, dan kun je ze motiveren en verbeteren.

Zakelijke trainingen

Zakelijke trainingen zijn vooral gericht op de functie van de werknemer. Dit betreft onderwerpen als leiderschap, notuleren, communiceren en coördineren. Organiseer je een zakelijke training voor je team, dan zullen  ze deze meteen kunnen toepassen wat ze hebben geleerd. Dit is voor de leidinggevende natuurlijk voordelig, omdat er dan nieuwe vaardigheden zijn geleerd, maar voor de werknemer brengt dit zelfvertrouwen en een gevoel van waardering. Het is wonderbaarlijk hoe een training goed kan doen niet alleen voor de prestatie van een team, maar ook voor de samenwerking. Al is het alleen even een onderbreking van de dagelijkse routine, waardoor men weer fris en fluitend op het werk verschijnt.

Persoonlijke trainingen

Als een bepaalde werknemer vast zit en het niet lukt om te verbeteren, dan kan dit duiden op een ander soort probleem. Misschien moet deze persoon een handje geholpen worden om assertiever te worden of stressbestendiger. Hier zijn persoonlijke trainingen voor, die niet per se van nut zijn voor een geheel team als wel voor een medewerker zelf. Dit zijn vaak problemen die alleen door middel van extra training kunnen worden opgelost, omdat deze persoon te onzeker is geworden om dit zelf te doen. Zie je als manager een potentieel goede medewerker die door een probleem met zijn of haar persoonlijkheid niet verder komt, dan kan een persoonlijke training een uitkomst bieden. Door trainingen aan te bieden aan je team zal je ze dus niet alleen motiveren, maar ook het zelfvertrouwen geven om zichzelf verder te ontplooien. En dit is voor jou, zowel als voor het bedrijf en de werknemer een zeer positieve ontwikkeling.